Keramik

Sponsoreret af Normann Copenhagen

dsc_1556hov-3

Jeg modtog det smukkeste keramik fra Normann Copenhagen den anden dag. Krusene og flasken er utrolig flotte og ligner ikke noget, man ser hver dag – jeg har ihvertfald aldrig set noget så unikt før ! Den særlige keramik er inspireret af gamle afrikanske tradtionelle måder at lave keramik på, så det kunne holde på kulden i den frygtelige hede. Leret holder på kulden, og man kan derfor have flasken stående i køleskabet og dernæst tage den med udenfor en varm sommerdag, hvor vandet deri stadig vil blive holdt koldt.

dsc_1350hov-3

Jeg glæder mig frygtelig meget til at prøve det ud, så snart den danske sommer ellers gider at melde sin ankomst.

Udover den praktiske, inspirerende funktion, så synes jeg, det er et utrolig smukt design, som jeg helt sikkert vil have stående fremme, så alle besøgende at bemærke det.

Du kan købe keramikken her :

https://www.normann-copenhagen.com/da/Products/Accessories/Serving/Tableware/Junto-Carafe-Orange-361013

dsc_1540hov-3

Opskrift på matcha latte :

2 tsk. matchapulver
2 tsk. kokossirup
1/2 dl. kogende vand
2 dl. stimet plantemælk

Kom matcha, sirup og vand i en kop og rør sammen, indtil det danner en sammenhængene masse. Hæld mælken i koppen og drys med matchapulver på toppen.

   

Monster sandwich med ærtemos, mango og dild

dsc_1337hov-3

1 person – 15 minutter

1 bolle
¼ mango
1 lille bundt dild
½ rødløg
1 lille lyserød bede
½ spsk. plantebaseret majonæse

ærtemos :
200g. frosne ærter
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft

Halver bollen og rist den let.
Tø ærterne op og kom dem i en foodprocessor sammen med de andre ingredienser til mosen. Blend og smag til med salt og peber.
Skær mango, beder og løg i skiver.
Smør ærtemos på den nederste bolle og kom herefter løg, dild, mango og beder på. Smør den øverste bolle med majonæse og luk sandwichen.

   

Vegansk lagkage

I torsdags fyldte jeg 22 år. 22 somre. Ja se nu der… Det blve fejret igår, søndag, med familie, gaver og den skønneste, veganske lagkage med friske hindbær og stikkelsbærkompot. Jeg synes, den veganske lagkage er utrolig lækker, især fordi den er så let og frisk, at man kan spise et kæmpe stykke uden at falde halvdød om på sofaen bagefter.
Og egentlig synes jeg også, den er lettere at lave end den traditionelle lagkage – ihvertfald hvis man beslutter sig for at lave det hele fra bunden.

dsc_1131hov-3

kagebunde fra opskriften : https://thomaserex.com/2012/09/21/sandhedskage-svampet-vegansk-sandkage/

2 x 200ml. sojafløde (piskefløde, sød)
100g. friske hindbær
75g. friske stikkelsbær
skrallen fra 1 citron

kagecreme :
2,5 dl. sojamælk
2 spsk. sukker
1 vaniljestang
3 stk. marizena

stikkelsbærkompot :
150g. stikkelsbær
4-5 spsk. sukker
1 vaniljestang
2 spsk. citronsaft
2 tsk. marizena

Lav kagebundene efter Thomas’ opskrift og skær dem i 1 cm. stykke bunde.

Flæg vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom alle ingredienserne til kagecremen i en gryde og varm op til kogepunktet. Kog vaniljestangen med. Lad det tykne og sluk herefter for varmen. Lad det køle helt ned.

Flæg vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom alle ingredienserne, undtagen maizenaen, til stikkelsbærkompotten i en gryde. Kog vaniljestangen med. Lad det koge op så bærerne bliver helt bløde. Tag låget af gryden og lad det koge ind. Bland marizena op i et glas med en smule vand og tilføj til kompotten. Lad den køle helt af.

Pisk flødeskummen og vend herefter 2/3 af den i kagecremen. Riv skallen fra 1 citron i cremen.

Læg første bund på et fad og og kom en god del kagecreme på. Tilføj kompot i små klatter, hindbær og stikkelsbær. Læg næste bund på og gør det samme. Læg sidste bund på og kom resten af flødeskummen ovenpå. Hæld de resterende hindbær i en bunke på toppen.

   

Penne i rødpeber sauce

Jeg har eksperimenteret meget i pasta, da det altid er et hit bland den brede befolkning ! Pasta kan et eller andet, der får vores små maver til at synge som engle.
Det kan være svært at finde den cremede konsistens frem, når man vælger at lave sine saucer plantebaseret. Heldigvis findes der en løsning på mysteriet om den cremede sauce, og løsningen er cashewnødder. Cashewnødder formår at lave en konsistens som kan erstatte cremefraiche eller andet i den dur.

Den her pastaret er den bedste, jeg hidtil har lavet. Derfor vil jeg opfordre dig max til at prøve den af her i weekeden. Rigtig god lørdag !

dsc_1132hov-3

2 personer – 30 minutter

200g. penne
60g. cashewnødder
1 rød peber
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
1 håndfuld løgspirer
30g. pinjekerner
persille

Læg cashewnødderne i blød.

Sæt ovnen på 220 grader. Halver peberfrugten og fjern kernehuset. Læg dem og de to fed hvidløg på et stykke bagepair på en rist og bag i ovnen i ca. 15 minutter, indtil skallen på frugterne slipper.

Sæt vand over til pasta og kog dem al dente.

Tag peberfrugterne ud af ovnen og pil skallen af dem. Kom dem op i en foodprocessor. Dræn nødderne for vand og pil skallen af hvidløgnene af. Kom dem ligeledes op i foodprocesseren sammen med vand og olie. Blend indtil cremet. Smag til med salt og peber.

Rist pinjekernerne på en pande.

Kom den færdige pasta op i en skål sammen med saucen, pinjekerner, løgspirer og persille. Vend det hele godt.

   

Rugbrødssandwich med sød kartoffel og røbede

dsc_1045hov-3-3

Jeg experimenter meget med sandwich for tiden, da det gik op for mig, at der udover avokadomadden ikke er åbenlyse plantepålæg i de danske farevande. Vi snakker normalt i rugbrød med leverpostej, med spegepølse eller rullepølse, en skive ost eller makrel i tomat – selvfølgelig med et godt lag majo ovenpå. Men hvad gør man egentlig, når man er veganer og stadig har lyst til det danske rygbrød ? (Okay, det lød meget nationalistisk, men du ved sikkert, hvad jeg mener) Derfor vil der uden tvivl komme en del opskrifter med planter på brød, håber I er med på den og vil prøve opskrifterne af derhjemme i køkkenet !

1 person – 25 minutter

2 skiver rugbørd
1 cm styk skive sød kartoffel
1 lille rødbede
1 spsk. olivenolie
1 håndfuld spinat
10 tørrede tranebær
2 spsk. plantebaseret smøreost
½ tsk. tørret rosemarin

Sæt ovnen på 180°.
Skær rødbeden i skiver og vend den og den søde kartoffelskive i olivenolie.
Læg dem på et stykke bagepapir på en rist og bag i ca. 20 minutter, indtil møre.
Smør smøreost på begge skiver rugbrød og byg herefter sandwichen op. Læg rødbedeskiverne ovenpå smøreosten efterfulgt af sød kartoffel, tranebær og spinat. Drys rosemarin på og luk sandwichen med den anden skive brød.

dsc_1050hov-3